Så skal vi videre mod Brasilien.
Emanuel og jeg tog i land for at "ordne det sidste". På kajen
mødte vi Wollfgang, skipperen på 'Windflower III' der, som os,
også gerne ville have lidt mere vand med. Han havde fået fingre
nogle eftertragtede 25 liters dunke. Så Emanuel gik i byen,
medens jeg hjalp Wollfgang med 100 l vand til hans båd, mod at jeg så fik dunkene, og kunne sejle 100 liter ud på Annemare.
På vejen til Sct.Helena har vi brugt for meget ferskvand.
Over 60 liter om dagen. Vi havde 300-400 liter i tanken og det
er kun ca 30 liter om dagen til resten af turen. Så i det
regnestykke er det godt at få 100 liter ekstra på. Det giver os
8-10 liter mere om dagen.
Dagen før, da vi spiste morgenmad i byens bageri, fortalte
indehaveren mig, at hvis vi skulle have brød med på turen, der
kunne holde længe, så kunne hun "dobbelt-bage" brødet. Så kan
brød øjensynligt holde sig længere. Så vi bestilte 5 store 'dobbelt-bagte'
brød som Emanuel hentede medens jeg ordnede vandet.
Medens vi nuppede en Cola på "Ann's place" og sendte de
sidste e-mails, fik jeg lige en ide. Vi havde til min store
fortrydelse ingen fisk fanget på vejen til Sct. Helena. Jeg tror
vores blink er forkerte. Og hvem ved det bedre end de lokale? Så
vi turede rundt i butikkerne og endte med at finde 2 unge mænd i
DIY butikken, der var helt med på opgaven. Så vi omsatte vores
sidste Sct.Helena pund til fiske udstyr, som Craig, der sejler
vand taxi, bekræftede var det bedste til Tun og Waahooa. Nu
håber jeg bare det hjælper.
Kl 12 lettede vi ankeret. Vi gennemførte skibets faste ritual
med skippers lykkebringende tale og 5 glas Vodka, en til Rasmus
(havet) og en til hver af besætningsmedlemmerne. - og så var
kursen sat mod Salvador de Bahia.
|