Man har en holdning til man tager en ny.
Al uenighed om forplejningen har forstummet sig. Friedrich og
Klaus sætter sig 1-2 gang om dagen glad til rette for at indtage
de fantastiske måltider Emanuel får fremtryllet. Af de råvarer
vi nu en gang har.
Ingen tvivl om at vi har nok til at overleve; og lidt til.
Men Emanuel har formået ikke bare at lave spiselig mad, men at
fremtrylle en lille daglig 'gourmet-agtig' overraskelse.
I dag var dagens overraskelse en Østrigsk specialitet, der
nærmest var en blanding af kage og ægge-kage. Meget lækkert.
Tilberedt af 8 æg, mel, sukker, olie osv. Han fik det til at
se nemt ud.
Jeg sad og læste da han gik i gang. På et tidspunt rakte han
en skål op til mig og spurgte om jeg ikke ligge kunne piske dem
"zum snee". Det var de 8 æggehvider og et halvgammelt piskeris.
Nå... hva' pokker ... Vi har jo masser af tid, så jeg kastede
mig ud i det. En halv time senere fik jeg karakteren "sehr gut"
og alle kramperne i armen blev glemt, da jeg smagte resultatet.
Om ca 5-6 døgn er vi på Sct.Helena og Emanuel er allerede ved
at forberede os på, at vi skal bruge flere løg, æg og frisk kød.
Om vi så skal banke på døre for at få fat i det. Man må have
respekt for den iver han sætter for dagen for at vi alle lever
godt.
På et punkt har vi en fælles intention. Jeg vil gerne fange
en fisk og han (som jo er fiskehandler) er klar til at tilberede
den.
- Men ikke samme dag! Kødet er for spændt når fisken har kæmpet.
Den skal ligge til dagen efter! Man lærer noget hver dag. Også
ude på Atlanten.
|